Ontstaansverhaal-joe-benelli

Juni, 1985, Verona, Italië.

Het was een warme zaterdag op een camping in Verona, Italië. Leo en Erik waren twee tieners die beide op vakantie waren in Italië met hun ouders. Bij kamperen staat gezelligheid voorop, maar echt gezellig was het niet toen de tieners elkaar voor het eerst ontmoeten.

Ze zaten namelijk beide achter hetzelfde Duitse meisje aan. Maar zij waren niet de enige. Een aantal Duitse jongens die met het meisje op vakantie waren, waren niet gecharmeerd van de charmes die Erik en Leo loslieten op het meisje. 's Avonds in de disco kwam dit tot een climax: een vechtpartij brak uit tussen de Nederlandse en Duitse jongens. Sindsdien zijn Erik en Leo beste vrienden met een gedeelde liefde voor Italië.

Autowassen in Rhoon

Tot hun verbazing kwamen Erik en Leo erachter dat ze beide in hetzelfde dorp woonden en praktisch buren waren! Zaterdags waste Erik de auto’s in het dorp en Leo mocht bij hem komen werken. Langzaamaan groeiden de jongens uit tot een dynamisch duo in ondernemen.

Als er een trend ontstond, zaten Erik en Leo er bovenop om hun kans te pakken. Helaas groeiden ze na een tijdje uit elkaar, Leo wilde piloot worden en Erik ging bij de wasserij van zijn vader werken. Het was Italië die de twee heren weer herenigde.

Meneer Joe Benelli

Erik zag een nieuwe trend ontstaan: tuinmeubelen. Niet van teakhout of kunststof, maar van vlechtwerk. Hij wilde graag een nieuwe zaak beginnen maar hij twijfelde nog. Op een dag vertrok hij op weer vakantie naar Italië. Op het vliegveld zat Erik bij de gate te wachten tot zijn vliegtuig vertrok. Ineens werd er omgeroepen: 'Meneer Joe Benelli, uw vlucht vertrekt. Haast u onmiddellijk naar de gate' Erik keek in het rond en uit het niets kwam een man aangelopen. De man had een typisch Italiaanse look: een strakke azuur blauwe overhemd, een lichtbruin colbertje, strakke jeans, zonnebril en een rieten hoed met zwart randje. Ze maakten oogcontact en de man zette zijn zonnebril af: het was Leo.

Tuinmeubelen, jaloezieën en interieur

Erik vertelde Leo over zijn plan om een tuinmeubelzaak te starten en Leo was heel enthousiast. Ze begonnen weer te discussiëren als ondernemers, net als vroeger. Ze klaagden dat producten zoals tuinmeubelen, jaloezieën en interieur zo duur waren bij de bekende grote bedrijven, terwijl de inkoop zo goedkoop kon. Ze kwamen tot de conclusie dat dit vooral te maken had met de tussenhandel. Het traject moest dus veel directer; direct importeren vanuit de eigen fabriek!

Samen legden Erik en Leo de fundamenten voor een baanbrekend businessplan. Ze zouden samen beginnen met de tuinmeubelen en vanuit daar verder gaan bouwen. Het enige wat ze nog nodig hadden was een goede naam. Op dat moment werd er wederom omgeroepen: 'Meneer Joe Benelli, uw vlucht vertrekt, dit is uw laatste kans'. Erik en Leo besloten om samen die kans te pakken, als Joe Benelli.

SHOWROOM
GEOPEND
MA- VR 09.00 - 17.00
ZA 10.00 - 16.00
Speciaal voor particulieren

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op!
010 - 72 00 400

Of via ons contactformulier